Plutonerna uppställda framför Gula Skolan. Majoren på podiet och lt Renström fanbärare.

Lt Renström och fj Lindmark med åtta av våra furirer.

Seth, Säll, Käck, Albertsson, Söderhjelm, Sam, Holmström, Arnholm, Johansson, Lidman och Wiberg.

Renström och Lindmark (bakom flaggan) med åtta av våra furirer

Lt Gustav omgiven av från vänster Klang, Göthner och Björnström.

Klädda för parad.

Lägret var fyllt av allehanda aktiviteter och mycket folk.

Lägret med dansbanan i bakgrunden.

.

.

.

.

Hösten är här!

Regn och blåst blandas med dagar av fantastiskt väder och när de vackra dagarna dyker upp, så gäller det att utnyttja dem på bästa sätt.

Sist lördag tog jag moppen för ett besök  hos min bror och svägerska. Turen gick från Karlsborg genom vackra små samhällen som Undenäs, Hallerud, Älgarås, Hova, Mälltorp, Delebäck, Ribbingsfors, Gullspång, Södra Råda vidare norrut genom Degerfors och Karlskoga, fortsatte mot Gyttorp och Nora för att ända vid ett mysigt sommarhus helt intill Fåsjöns strand.

Efter några timmars trevligt tjôt med middag bestående av nyfångad regnbåge från Ånnabodasjön återvänder jag hemåt. Färden mot Karlsborg går nu i lite högre tempo eftersom Frölunda ska möta Luleå klockan 18.30 och min tanke är att lyssna på matchen via webb-radion. Yamahan´s alla kubikcentimetrar ryter i (låter som “Roaring forties” HB) och ett par timmar senare, väl genomvädrad, lyssnar jag på matchen med en iskall Zlatopramen i näven och en salt jordnöt på tungan.

Efter ett tufft underläge i början vänder Frölunda och vinner med 2-1. Kvällen är räddad och Elitseriens tabell kan i år med glädje läsas rättvänd.  Aldrig Hata – Bara Älska Goa Gubbar

.


.

.

Skicka in Dina bilder och minnen från FJS-dag 1970.

Alla gamla bilder i det här inlägget är från vår FJS-dag 1970 och kommer från Mats Kilander, GU 69/70. Nu uppmanar jag hela FJS årgång 70/71 att dammsuga huvud och byrålådor på gamla minnen i samband med den dagen. Du som hittar bilder eller kommer på berättelser (korta eller långa) dela gärna med Dig genom att skicka dem till mig för publicering här på vår hemsida.

 .

Med vänlig hälsning från Kalleborg,

 .

201 Svante

l.svante.larsson@telia.com

Tel. 0706-913891

.

.