Chefen för 323.Fallskärmsjägarkompaniet, major Pålsson, på podiet.

.

Närvarande från årgång 70/71 var 216 Per, 136 Torkel, 201 Svante, 320 Cenneth, 123 Orvar och 241 Kent

.

Lundgren (eller Green) landar i Lägret efter hopp från helikopter.

.

.

FJS-dag 2011 i Lägret

Klockan är väldigt mycket när jag nöjd och belåten vandrar hemåt i den mörka septembernatten. Gubbarna på Gula Villan, Kent, Orvar och Torkel, bjöd på en sängfösare och trevligt tjôt vilket fördröjde hemkomsten en aning.

Årets FJS-dag har ägt rum. I vackert väder med uppställning och sedvanlig ceremoni där även en flyguppvisning samt fyra hoppare från helikopter gav krydda åt kvällen. Årets uppställning innehöll inte så många och långa givakter som tidigare även om Orvar fick en lättare krampkänning. Själv stod jag dold längre bak i ledet och kunde därför fuska en aning. Musikkåren spelade flera vackra marscher vilket jag vet gladde framför allt Fanjunkar´n och Lindmark.

Kvällen gick som alltid väldigt fort med många möten och trevliga samtal. I vimlet i Lägret syntes alla, från Veteranen Sam med vackra hustrun Britt till dagens nyligen Örndekorerade Fallskärmsjägare. Ännu ett möte mellan unga och gamla fallskärmsjägare har ägt rum och förhoppningsvis kommer denna årliga tradition att fortsätta länge till.

.

Gubbar, jag har räknat ut att om vi nu fördubblar antalet besökare från vår årgång 70/71 varje år fram till 2015, så blir vi 96 deltagare (inräknat gamla befäl så klart) på vårt 45-års jubileum.

År 2011 = 6 deltagare

År 2012 = 12 deltagare

År 2013 = 24 deltagare

År 2014 = 48 deltagare

År 2015 = 96 deltagare, vilket bör innebära nytt världsrekord. Inte illa vá! Ser framför mig ett fantastiskt 45-års jubileum.

.

.

Med vänlig hälsning

201 Svante

Tel. 0706-913891

.

.

PS. En påminnelse vill jag ge till flera unga jägare som fanns på Skärmen under kvällen

En Fallskärmsjägare är i alla avseenden en föregångsman

Fallskärmsjägare, Örnparaden är inte bara tomma ord. Vi kan alla göra fel men i Lägret och på Skärmen ska vi umgås med värme och respekt och kunna ta med fruar och döttrar under värdiga former. DS.

.

.

.