FJS-DAG

NU PÅ LÖRDAG

.

FJS-dag 1970 på Flugebyn med 10000 besökare.

Hopp över Flugebyn 1970.

Flugebyn 1970

.

…som slutade med en månskensfärd med S/S Motala Express på Vättern.

På sommaruppehållet deltog som vanligt ”halva skolan” i internationella 5-dagarsorienteringen. Fallskärmsjägare Arne Johansson från Falköping ordnade en komfortabel seger i juniorklassen och gjorde sedan tillsammans med Haraldsson från Norrköping och andra raska jägare rent hus på svenska mästerskapen m.fl. stortävlingar.

Augusti månad var fullproppad med notabla händelser. Under månadens första veckor hade vi en praktikantkurs för trettiotalet entusiastiska gymnasister. Så var det dags för Fallskärmsjägarnas dag, som efter fjolårets samgående med S2, nu åter arrangerades i den gamla goda stilen. Vädret var strålande. Alltifrån lördagsmorgonens stora motionstävling (omkr. 400 deltagare) till sista valsen på söndagskvällen kryllade det av folk hemma i Lägret. Ute på Flugebyn var det inte långt från femsiffrigt antal åskådare. Kamratklubbens årsmöte har aldrig tidigare varit så välbesökt och tack vare Hercules kunde alla mötesdeltagare få se Karlsborg från ovan under lördagskvällens vattenhopp.

Under höstens fälttjänstövningar fick vi vara raska i vändningarna för fienden (som fick på nöten) fanns både i Blekinge, Halland och Västmanland. Vid sistnämnda tillfälle fick vi hjälp av en tropp gamla fallskärmsjägare, som liksom i fjol, inom FBU:s ram, klätt sig i krigarkläder. ( Nästa år behöver vi sådan hjälp också i Skåne och Norrbotten, upp och hoppa gamla jägare!).

Vår egen fälttjänstövning  -jägarveckan- som hölls första veckan i dec. i triangeln Skövde-Töreboda-Karlsborg blev ett gott slutprov på barmarksutbildningen. Dock har vi sällan haft så lite snö och minusgrader.

Serien av uppvisningar och samövningar har varit…

.

Ovanstående text är hämtad ur Tidningen Örnen nr. 55, julnumret 1970,

Utdrag ur Krönika skriven av ”Max”


.

.

Fallskärmsjägarklubbens program för FJS-dag 2011 klicka här!

.

Vill Du se anmälda deltagare i årskurs 1970/71 så klicka här!

Årskurs 1970/71 träffas utanför Gula Villan klockan 15.00 lördagen den 3 september.

Om det förekommer fällning över F6 eller Flugebyn (håll koll på klubbens hemsida) så ses vi där när det börjar.

.

 


Vi blir inte yngre bara starkare, vackrare och mer sällsynta…

.

Kalleborg den 30 augusti 2011

201 Svante

0706-913891

.

Lägerfogden vaktar gamle kungen anno dazumal...

.

.

.

Sven Söderholm (GU 67/68) byggde en fantastisk brygga vid Fallskärmsjägarbastun vecka 34. Sergant Eliasson (sommaren -70) samt Svens medarbetare hjälpte till. Ett glatt och duktigt team som ytterligare förgyllde vårt vackra Läger.

Den glade Fallskärmsjägaren (980 hopp), smeden, innovatören,hisskonstruktören, seglaren m.m Sven tillsammans med sina medhjälpare.

Stålkonstruktionen av balkar avvägs och fixeras. I mitten syns sergant Eliasson (GU 67/68).

.

.

.

Kadetter från Karlberg dekorerades vecka 34 efter två genomförda hopp på Flugebyn. Stämningen var lätt lyrisk i Lägret på onsdagskvällen.

Kadetthoppning över Flugebyn.

Kn Gustavsson på podiet ger kadetterna ett ord på vägen inför Ving-dekorering.

Fest på Skärmen med grillad mat avslutade kadetternas onsdagskväll i Lägret.

 

.