En märkligt go känsla”

Hej på er alla

Det blev en ”märkligt go känsla” när vi möttes efter 38 år.

Jag kan inte beskriva det, men man inser ännu en gång att året på FJS har satt spår som aldrig försvinner. Det tar inte många minuter förrän de hjärtliga skratten ekar och det känns som om vi skijdes åt igår. Mycket ljug, galna och glömda minnen ”poppar” fram. Tack alla för en trevlig kväll i Karlsborg.

Nu siktar vi framåt och försöker nå ännu fler år 2010 på 40-års jubileet.

320 Eriksson, Cenneth är gemensam samordnare för kompaniet till jubileet. Han nås på e-postadressen fjs70-71@telia.com Jag har sänt en kopia på min adress-list till honom. Naturligtvis hjälper vi Cenneth så vi får ett trevligt jubileum och dessutom störst närvaro från vår pluton. Årets 40-års jubilarer såg ut att totalt vara ca. 50 st så där har vi lite att bita i. ”De blå jävlarna” har ju alltid varit bäst så tillsammans ser vi till att traditionen följs. Åldermännen på första luckan hade i år 5 närvarande av 7. Slå det den lucka som kan…… ( första luckan vann ju nästan allt också åren 1970-71 eller….)

Bifogar några bilder från helgen (dessvärre tog jag väldigt få) men jag hoppas att alla andra som tog bilder skickar ut dom på ”nätet”.

Eftersom golf visade sig vara ett gemensamt nöje för många kanske vi skulle fixa en golf-tävling (lucka mot lucka?) i samband med FJS-dag 2009. Vad tror ni?

Närvaron vid jubileet år 2010 är dock viktigast.

Mvh

Svante

(201 Larsson)

P.S. Nille. Den där goa historien om Kanalhotellet var väl ändå inte jag inblandad i ? D.S.

 

Hej alla FJS:are!

Ja, det är bara att hålla med Svante (201) Larsson. Man inser idag 38 år senare att det var ett härligt gäng man fick äran att kämpa tillsammans med både i Karlsborg och Kiruna. Personligen så har jag alltid sett tillbaka på FJS-tiden som en oerhört utvecklande och spännande fas av mitt liv. Man är stolt över att ha klarat av och genomfört den tuffa utbildningen på FJS. När Svante ringde och bjöd in mig till denna träff så var jag lite tveksam då jag just då hade (som vi alla har) fullt upp med en massa andra aktiviteter (jag blev morfar till vårt 3:e barnbarn, en liten flicka dagen efter träffen). Men jag är glad att jag prioriterade upp denna träff. Sälvklart var det lite extra kul att träffa kompisarna i vår grupp (grupp 1 på 2:a pluton) som man kämpat så hårt tillsammans med. Jag saknade bara Jansson och Oppenheim. Jag hoppas få träffa dom om 2 år på 40-årsjubileet. Det var också kul att träffa övriga på kompaniet samt en del av de befäl vi hade 70/71. Man upplevde befälen numera mer som kompisar än på den tiden då man själv bara var 20 år och upplevde befälen som övermänniskor.

Jag hoppas få träffa så många som möjligt av FJS-årgång 70/71 om 2 år och det skulle också vara kul om vi får till en liten golftävling (kanske i kombination med hinderbana, och då speciellt irländska bordet och varför inte lite granatkastning). Vi har ju nu alla 2 år på oss att träna.

Jag vill också speciellt tacka Svante för att han tog initiativet till denna träff.

Ha det gött alla så syns vi om 2 år.

Hälsningar från

Hasse (207) Larsson

P.S.

Jag bifogar lite bilder från träffen.

D.S.

 

 

Hej Svante!

Det var en stor förmån att få vara med och träffa delar av den fina årsklassen vid FJS 70/71. Det är roligt när någon tar initiativ till en träff efter så lång tid.Många av oss har säkert gått omkring och funderat hur kamraterna har det efter alla åren som gått. Frågorna är många och minnena är än så länge starka. Men med åldern finns behov av att åter knyta kontakten igen med kamraterna och gångna tiders gemensamma aktiviteter. Då är det härligt att någon griper sig an och driver på. Att så många var med bådar gott för framtida träffar. Jag ser fram mot 2010. Jag ställer nog inte upp på irländska bordet, men golf kan jag ställa upp på.

Ett varmt tack till dig Svante från din gamle plutonchef och fallskärmsjägarkamrat Harry.

PS. Jag ska tala med det övriga plutonsbefälet inför 2010. DS.

 

Hej Svante!

Du har gjort ett fantastiskt arbete. Helgen blev ett riktigt lyft, ungefär som en semesterresa till södra Spanien i januari.

Vi har god tid på oss att fixa till ett roligt program. Tänk om vi kan få många att stå för ngt inslag/uppträdande.

Det vore skoj om vi kunde träffas ngn gång framöver. Jag har flexibla arbetstider och kan komma uppåt i länet för en golfrunda exempelvis.

Hälsn Viljo

 

Hej,

Dags att höra av sig till Er som dragit igång detta,eftersom jag kom hem från Västkusten just före ”återseendets helg”,så var det inte aktuellt att åka ner igen,men inför 2010 kommer jag (om inte förr)!

Det är ju tacksamt för oss som inte var där att se de bilder som Ni ”gamla”jägare bifogat via mail,tiden går ju och vi förändras med den,en del mer andra mindre,så är det ju.

Jag har träffat en del av Er efter jägartiden,mest Nicolaysen,eftersom han träffade sin fru i Kiruna,och tillbringar en del tid här uppe,Öberg har också varit på besök.Sedan har ju en del av befälen tjänstgjort här bl.a.flyttade ju Kuoppala och Fransson hit upp senare.

Själv har jag nog fortsatt med ”jägarmässiga” aktiviteter efter ”lumpen”dvs ett aktivt liv med idrott,,jakt,fiske och friluftsliv i alla former.Eftersom jag har dotter med familj i Ljungskile och min frus syster med familj i Uddevalla så är jag någon vecka vid västkusten varje år. Jag har även en dotter i Västergötland (Gullspång),så det blir självklart att ta vägen via Karlsborg 2010!!

Även jag har svingat golfklubbor lite grann,men nu lagt det på sparlåga tills vidare,passar nog bättre på skogsstigar och terrängbanor och i skidspåren,känns det som.

Fast det låter lite frestande att pröva om man klarar en ”repa” på hinderbanan efter 40 år(?).

Nåja,räkna in mig som deltagare inför 40-års jubiléet….

mvh 232 Fjellborg

 

Andra försöket (första med för mycket bilder troligtvis, nu utan)

Jooo det var så jag kände åxå – vi hade inte synts på ett halvår eller så (kändes det som) – lite märkligt ändå, det var ju nästan 40 år sedan!! Det var väl de där taskiga befälen vi hade som lyckades i sitt uppsåt att få ihop oss som enheter J

Måste tacka 202 Tielenen för bildvisningen även om den inte var så positivt för min del på en del bilder – å jag som trodde att Oppenheim var bäst på att sova – den villfarelsen blev jag av med !! Svante tack för att du fixade ihop det här, det behövs alltid en eldsjäl som inte ger sig utan ser till att det blir något utav det hela. Nu när vi kommit ihop igen så får vi organisera nästa möte ännu bättre.

Konstateranden: Alla e lika vackra – lite gråare – lika glada – lika positiva – ”Linkan” ser lika ung ut J som då det begav sig. – Alla kan ta mycket bättre bilder än jag – Jag hade bredaste bakdäcket ( vad det nu hade för betydelse ??) – Svante hade goaste ljudet på sin moppe – En del ställde sig i stram givakt när så gavs order – jag har nog fel inställning till det, men va fn om Ryssen kommer så får väl jag vara med ändå??

Jag hoppas att de som var med nu och de andra som inte kunde, kommer till nästa träff – då blir det ännu roligare.

Bifogar några halvtaskiga foton (utom på 201:an med sin moppe förståss)

HaDetGöttTillsViSynsIgen //Kentha (204)

Ps. var det någon av er som ringde hem till mig – mitt kära huskors uppfattade inte namnet så ring igen Ds.

 

Hej Svante,

stort tack för gågna helg – helt fantastiskt att träffas igen. Ett otroligt jobb du lagt ner…

detta ger naturligtvis mersmak tilln kommande möten.

Glömde ge dig telefonnummret till Clifford, skall fixa email till honom också, återkommer med det. Telefonnummret:

vi hörs min vän..

Hilsen thomas