Tjôt, skratt och välbesökt

Tjôt, skratt och välbesökt

Årgång 1970/71 lämnade av 38 fallskärmsjägare vid uppställningen i gamla lägret på lördagskvällen. Möjligtvis blev några av oss dubblerade, gruppen var en aning yster och svår att räkna samman, men antalet såg verkligen imponerande ut bland övriga deltagare.

235 Clifford Månström kom från Brasilien och 306 Bengt Sjöberg kom på en sprillans ny BMW1200GS direkt från Kina för att tjôta och ljuga så mycket som väl bara han och Oppen kan göra. Fantastiskt!

Kvällen tillbringades bland gamla befäl och övriga fjs-are. Lt Vemdal, Öfu Lago-L., Kn Käck, Sg Lantz, Bengt Persson, Kn Österblom, Rustm Samuelsson samt även den då elake och stränge men idag så glade Fu Hansson fanns närvarande.

Befälsbaracken intogs, Viljo visade härliga bilder, stämningen var hög och gemytlig och det gamla tjôtet och skrattet var strax i full gång. Bilden på Orrhult med spannen är redan en klassiker.

En riktigt trevlig och uppsluppen kväll tillsammans i gamla lägret.

Flera av oss fortsatte senare med en gemensam sängfösare på Gula Villan, som jävligt raskt mer liknade en av våra gamla baracker med tillhörande logement än ett vandrarhem. Snacket var nu mycket igenkännande från gamla dagar. Ingen tycktes känna sig en dag äldre än 20 år och minnena flödade. I detta läge var naturligtvis även frånvarande deltagare andligt närvarande och invävda i många osanna berättelser. Många gamla men även några nya händelser avhandlades och bland annat tror jag Brunners senaste utgåva ”Hornsgatan” erhöll hyfsade recensioner.

De starkaste bland oss, alltså inte undertecknad, avslutade kvällen/natten med en het bastu och ett iskallt Vätterndopp. Några yngre slynglar i bastun, sjungandes en märklig sång, tillrättavisades skarpt för avsaknad av god moral och ett vårdat språk.

Härligt gubbar! Goa takter där Viljan, Modet och Uthålligheten fortfarande dominerar.

Ett kraftfullt och unisont snarkande genljöd sedermera Gula Villan och var väl möjligtvis det enda som skiljde denna sena natt från en natt i lägret anno 1970/71. Ett stort tack till alla närvarande och ett särskilt tack till Lt Vemdal som med sin närvaro och sina minnen från vårt år 70/71 bidrar till glädjen som genomsyrar våra möten.

Tack ska Du ha Harry!

Nu inväntar vi spänt många trevliga bilder från alla som med kamera förevigade vårt möte i lördags och här följer det första inlägget med delar av Tures brev och bilagt även hans bilder.

 

”Det var en stor dag för mig att efter

39 år återse alla jägare från GU och se det gamla lägret. När man gjorde FJS-tjänstgöringen hade man inte tid att beundra utsikten vid Vättern som man nu kan uppleva. Jag skickar lite bilder som du gärna får vidarebefordra till de andra om du vill.

Bästa hälsningar

Ture 137 Ålander”

 

Bohuslän den 1 september 2009

Svante (201)

/Sekreterare för 2:a pluton/

PS. En blå djävul söks som tar på sig ansvaret att fixa så att andra plutons gruppbild hänger bland övriga årskullar på väggen i slutvärnet när vi ses nästa sommar. DS.