Hej,

här i Kiruna hade vi drygt en vecka med 2 dm snö (kom d 7okt, försvann d 17 okt), och skidorna blev framplockade från “vänteläget”. Söndagen 9/10 hade vi rena vårskaren här och solsken, så det blev 3 timmar skateåkning på njutbaraste sätt kring Luossavaaras sluttningar, bort mot Rautasälven, även i terrängen där GU 70/71 hade några minnesvärda dygnsövningar…

Sanslöst njutbart för en “vintermänniska”, eller kanske snarare “skidnjutare”…..

Spårentreprenören latade sig (sparade pengar) och var inte alls “på hugget” så han fick mycken kritik, men förklaringarna var mångfacetterade så han har åtagandet kvar…. (det blev mycket deg, men lite bulla, som man säger..)

I sann “jägaranda” tog jag saken i egna händer, och gjorde 23 km prima spår för klassisk åkning, som uppskattades av andra “skidgalningar” också.. det tog 2 kvällsnätter (åkte skidor på dagarna) med skoter och redskap, lite skottning på känsliga ställen, risning över mindre vattenflöden som inte frusit, lättare slyröjning ….

Uppmärksammades i lokalpressen också, förhoppningsvis ger det spårhållaren lite bättre energi….och vilja…uthållighet…också..!!

Detta gav fin skidåkning i 7 dagar, för egen del blev det 17 tim. Det gäller ju att passa på…har att försvara Veteran SM guldet på skidor, passade på att “sno åt mig” det på rullskidor också i höstas, när jag ändå håller på.. där gick det undan bra, 28 km/tim snitthastighet med 45 km/tim som fortast (det var uppförsbackar också..)och det var Skateåkning, som jag är bra på….

Ängarna är slagna, älgarna är styckade och “vilar” i frysen, bären plockade, uthusen fått plåttak, och nu i fint barmarkshöstväder hänger “tolvan” på axeln och stegen styrs mot vedskogen för lite naturlig styrketräning…

Formen och fysiken är väldigt god och besök på hinderbanan kommande sommar finns lite i tanken…..

.

mvh

232 Fjellborg

.

.

.

Vykort

Tjena.

Fredagskväll och jag ska jobba. Det som väntar på handläggning är rån, människorov och olaga hot, där den drabbade (målsägande) inte är samarbetsvillig.

Nåväl, få se hur det går, men det var inte därför jag skriver till dej. Du efterlyste bilder och jag har två Fjs-vykort från 1970. Det ena har jag fått från Benny Nicolaisen och det andra har jag köpt själv och är således tomt på baksidan. Bägge framsidor föreställer en fallskärmshoppare. En nattbild med upplyst fallskärm. Den andra en dagbild.  Det utan “Bennys” text på baksidan, har många markeringar på engelska, vidare på framsidan står det “Paratrop Ranger School of the Swedish Army”.

När jag fått ordning på min scanner så ska jag sända dem till dej. Kanske vykortet utan text kan nytryckas och säljas via fallskärmsjägarklubben. Den och även den andra är i mitt tycke ganska unika.

Mvh

216 Per Wållers (Edin).

.

.

.

Fallskärmsjägare Lars Fält ger ut ny bok

Lars, tidigare befäl på FJS och därefter den förste chefen för Försvarets Överlevnadsskola, har gett ut en ny bok. Om Du klickar på bokens titeln –Uteliv på vintern– så hittar Du den på Adlibris hemsida och på förlaget Vildmarksbibliotekets hemsida finns mer information och där hittar Du också Lars tidigare utgivna böcker.

.

.

Lägret

Stensättningen mellan Fallskärmsjägarbastun och Svens brygga är igång och förmodligen klar i morgon. I DC 3:an har Gert satt in avfuktaren och dessutom har förbandet magasinerat soffor, bord och blomkrukor så nu är vintern välkommen närhelst den vill. Inne på Skärmen är det som alltid varm och mysigt och öppet varje fredag för oss fallskärmsjägare med vänner.

 

Du fallskärmsjägare som vill bjuda företaget, förbandet eller gänget på något originellt inför julen,

Hyr Fallskärmsjägarbastun

och kombinera med att äta gott på något av matställena här i Karlsborg eller varför inte catering till Skärmen i sann jägaranda. Möjligheterna till logi och mat är många och jag lovar att Vättern är öppen länge än för ett uppfriskande dopp i samband med bastubadet. Information och bokning på Lägertelefonen 0703-646791

 

Med vänlig hälsning från Kalleborg

201 Svante

.

.