Här var det ombytta roller i Lägret någon gång på hösten 1970.

 

.

Oj – från Bertil Renström

 

Det blev en himla massa e-mailadresser. Jag tryckte bara på en knapp på datorn. Jag tänkte inte så mycket på det. Man har ju tryckt på ett antal knappar under årens lopp.

Så fick jag se, först på listan – Ingvar Krancher. Det var ju kul. Ingvar har jag alltid haft lätt för. Han har alltid varit bra. En mjuk ock fin person – i all sin hårdhet. Men Ingvar va´ aldrig hård. Det var teater. Vi spelade ju alla teater. Man kanske inte skall skriva så: Men Ingvar – jag har alltid tyckt om Dig. (Det är inte alla som får det betyget från Bertil Renström).

Gösta Wikdal – Du var nog den första, som jag såg störta med en drake. Det var på Flugebyn. Du var nog bara 20 meter upp i luften då det gick åt skogen. Draken skar åt ena sidan. Han som körde -Westlin- hade ju kört scooter på Luleälven – utanför Älvlägret vintern innan. Då försökte han dra upp Dig på älvens is. Du hade anlitat Tekniska att bygga själva tyget. Aluminiumen stod Du för själv. Scootern lyckades inte dra upp dig. En scooter räckte inte till. Den hade för få häskrafter. Det var nog därför Westlin drog på alldelar för hårt med en 903:a på Flugebyn. Den hade ju betydligt flera hästkrafter än en scooter. Då blev det för häftigt. Du föll från minst 20 meters höjd, rakt i backen. Jag såg det. Satt och kikade genom bakrutan på 903:an.

En del sådana händelser har man ganska god koll på. När man ser namnen på sändlistan har man en del att berätta. Det mesta är bra grejer. Jag kan inte påminna mig något strul. Jag tänker berätta mer om personerna på sändlistan. Det kommer enbart att bli fina upplevelser. Önskar bara att det fanns fler på sändlistan.Undrar om det finns flera som vill anmäla sig?

För egen del vill jag gärna veta hur man upplevde mig som officer och utbildare på FJS . Det var inte så lätt att ta över efter Österblom under augusti 1968. Jag glömmer det aldrig.

Per Lidman, tänker jag skriva vackra saker om

Albertsson, Einar- tänker jag skriva om.

Även Bertil Renström, tänker jag skriva om.

Lindgren, Kurt, tänker jag skriva om.

Fransson, Björn, jag tror att jag är är hans mentor.Ni skall alla veta att han och jag tillbringade 17 månader tillsammans. Det var unikt.

Dert finns även andra som jag vill skriva om.

.

Bertil

.

.

.

Krogen mitt i skogen onsdagen den 4 maj 2011. Krögare Jon serverar 21 personer en utsökt lunch framför en värmande brasa.

.

Månadsluncherna fortsätter med gemyt och mycket snack. Närvaron ökar stadigt…

 

Trots att fanjunkar´n sysslar med Ålandsresor, trav, skogsavverkning, reseplanering till Kalahariöknen och nu dessutom uppdraget som talskrivare åt sin framgångsrika systerdotter, som leder ett av Sveriges största fackförbund, tar han sig alltid tid att arrangera våra välbesökta månadsluncher. Första onsdagen varje månad är det samling på någon av Karlsborgs krogar och antalet närvarande ökar stadigt.

I april var vi på Hotell Wettern där vi bland annat ägnade tiden till att gå igenom album från 1952 och 1958. Sam tog befälet och visade prov på ett utsökt minne när han guidade oss genom albumen och namngav i stort sett varenda person.

Nu i onsdags samlades vi på Rödesunds torg för färd till –Krogen mitt i skogen-. Vi var 21 personer och intog en utsökt lunch som krögare Jon serverade till tonerna av melodin –Någonstans i Sverige-. Skratt och stoj tillsammans med långkalsonger och en värmande kamin gjorde att det kändes i det närmaste som sommar. Förra året valde krögar´n att kontra med musik av John Lennon –Give peace a chance– när vi lämnade krogen, men nu hade han valt något som jag dessvärre glömt vad det var.

Fanjunkar´n och undertecknad fick äran att glida fram i Hasse Lindmarks flotta Mercedes både dit och hem medan Hasse underhöll oss med en ström av historier.

 

Ja, så leker livet med oss här i Karlsborg.

 

201 Svante

Lägerfogde med lägertel. 0703-646791

.

PS. Fallskärmsjägarbastun varje fredag eftermiddag och därefter en kaffe eller öl på Skärmen. Det skulle väl sitta gött för ett gäng fallskärmsjägare. Vore trevligt om Kenth J. drar i den tråden.

Skärmen är öppen alla fredagar. Välkomna på en kopp kaffe! DS.

.

.

Britt och Sam på Hotell Wettern onsdagen den 6 april 2011. Genomgång av Bengt Simonsons album (GU 1952)

.

.