Gamla lägret vid tiden runt år 1970

.

.

Brevduvor bättre än Ra 190…

Fanjunkare Lindmarks kommentar till Renströms inlägg om Ra 190:

Renström hade rätt. Ibland funderade jag på brevduvor.

.

Hälsningar Vargen


.

Gyllene Örnen Restaurang- Karlsborg

.

.

Migration

Harry Lantz är på väg till Karlsborg! Dessutom har Harry Vemdal skaffat en lägenhet i Södra skogen och Calle Lago-L. är numera bosatt i trakten av Askersund.

.

Hej Svante!

Det är ingenting avgjort, jag har bara hört mig för om det skulle finnas någon lämplig bostad i Karlsborg.

MVH/83 Lantz 59/60, serg Lantz, fanjunkare, löjtnant och kapten vid FJS, numera “avdankad” fortifikationsoffocer och major Lantz, ha det bra och tack för alla fina inlägg.


.

FJS-dag 2011

FJS-dag kommer i år att gå av stapeln lördagen den 3 september. När klubbens officiella program är tillgängligt så publicerar jag det här på bloggen. Det kommer som vanligt att innehålla aktiviteter under dagen och samkväm i lägret på kvällen där Skärmen, Befälsbaracken, DC3:an och Bastun är medelpunkter. Klubben kommer säkert också att erbjudas enklare övernattning (utan kostnad) för klubbmedlemmar och mat/frukost (mot gängse kostnad) i värnpliktsmatsalen på fästningen.

.

För alla Goa Gubbar i den tjötigaste och mest besöksvilliga årgången, GU70/71, samt tillhörande befäl finns också följande erbjudande till övernattning på FJS-dag i goa vänner lag…

Undervåningen på –Vandrarhemmet Gula Villan– är bokat natten mellan lördag 3/9 till söndag 4/9. Det finns drygt 30 bäddar och vårt pris för en bädd inklusive frukost är 220 SEK. Vi betalar som vanligt vid incheckningen. För att förenkla hanteringen så bokar jag in Er efterhand och avslutar när bäddarna är slut eller senast den 1 juli. Här på hemsidan under rubriken ”FJS-dag” och underrubriken ”Årets FJS-dag…” kan Ni löpande följa vilka som bokar in sig. Att Du finns med på listan är Din bekräftelse på att Din bädd är klar och väntar på Dig. I år kommer jag inte att överdriva tjötandet utan det spar vi till 45-års jubileet 2015.

 

När Du bestämt Dig så boka in Din bädd!

Efter den 1 juli är den här bokningstjänsten stängd!

.

Anmälan till undertecknad på

Mobil            0706-913891

e-post           l.svante.larsson@telia.com

.

Ta med lakan eller sovsäck!

OBS! Först till kvarn gäller…

.

Eventuellt egna arrangemang (t. ex Golf, Bokhörna med Brunner, Moppe-sightseeing etc.)  i samband med FJS-dag kan annonseras här på hemsidan. Arrangörer får höra av sig till mig!

.

.

Hälsningar från Södra skogen

201 Svante

.

PS. Till sist ett hett boktips inför hängmattan –Den dolda alliansen– skriven av Mikael Holmström. DS

.

.

Karlsborgs vandrarhem i -Gula Villan-