Första grupp på tredje pluton vid 40 års jubileum 2010 (305 Peter saknas)

.

Reflektioner från 302 Holmgren.

Först och främst vill jag tacka för det trevliga Jubileet förra året och 201 Larsson som sköter hemsidan så bra! Det var intressant att se hur väl inetsade minnen av enskilda FJS:are fortfarande efter 40 år var de samma som då, ränderna går nog aldrig ur!

Ett av mina minnen från tiden det begav sig och som väl idag är preskriberat förhoppningsvis:

Under grundutbildningen med våra plågoandar (Furirerna) kom jag på kollisionskurs med Furir X, inga namn, personkemin var inte den bästa kan man väl säga. Han tog varje möjlighet att tracka mig vilket till slut var nära att kulminera i ett våldsamt slut för Furiren, men tack vare mina gruppmedlemmar slutade det väl. Man jävlas inte med en Raggare från Jönköping ostraffat så hämnden kom till slut! Vid tiden när Furirerna skulle mucka och det var dags för inlämningsvård, försvann Furir X bajonett spårlöst, den råkade försvinna under bordet i vapenvårdsrummet fastkilad under lång tid och glömdes sedan bort, förmodligen dök den upp när rivningen av baracken genomfördes! Så alla vet ju hur trevligt det var att förlustanmäla ett vapen och förhoppningsvis var så fallet denna gång.

Nu har jag blivit snällare och som många av er där ute är en nertrappning av arbetslivet i antågande och jag ägnar mycket tid åt att hyra ut Segelbåtar i Kroatien. Det har blivit mitt ”Smultronställe” älskar havet och att segla, så mycket tid har gått åt till det. I mitt tycke så är Kroatien det finaste stället man kan tänka sig att segla i, kan jämföra med Grekland, Turkiet och Västindien som också är fina vatten. Så om någon är intresserad att hyra en båt och segla runt där nere, är ni välkomna att höra av er, kanske en gemensam resa ?

.

.

Till alla FJS:are 1970, ha det så bra och sköt om er!

Med vänlig hälsning

302 Holmgren.

.

 

.

 

.

 

.

.

.

.

.

 

.