.

Japp, där satt den! Efter dryga fyrtio år har äntligen “Vi blå djävlar” av årgång 1970/71, förärats en plats bland övriga gamla ärrade fallskärmsjägare. Nu hänger vi där, inramade i storlek 30 x 40 cm, hos 323.Fallskärmsjägarkompaniet i Slutvärnet på fästningen. När Du passerar Karlsborg nästa gång så gör ett besök och beskåda grannlåten.

.

Fanjunkare Perssons månadslunch, den sista innan jul för övrigt, gick av stapeln den första december (som alltid första onsdagen i månaden, 13.00 på Hotell Wettern, om Du har vägarna förbi).

En munter samling gentlemän hade infunnit sig och dagen till ära sågs både Harry Vemdal och Hasse Lindmark deltaga i tjôtet. Som alltid spårade samtalet in (eller ur) på många gamla berättelser om Kiruna, Kebnekajse, Apricot Brandy, lappgubbar, skidor, Nappe, oxfilé på fjället samtidigt som både frånvarande och närvarande gubbar avhandlades. Tiden glömdes av, så när vi sent omsider lunkade ut från krogen sågs vare sig någon gäst eller personal vara kvar. Tiden går fort när…

Fanjunkar´n, som plötsligt fick bråttom bort mot trav-avdelningen på ICA, gav mig i förbifarten en tidningsartikel om en fallskärmsjägare vid namn Bruno Petersson på Halmstadtravet. Fanjunkarn var tämligen övertygad om att Bruno tillhörde vår årskurs, vilket gjorde mig en aning förvirrad eftersom jag inte kände igen hans namn.

 

Efter ett trevligt telefonsamtal samma kväll hade Bruno rett ut begreppen. GU gjorde han -71 eller -72 med i stort sett samma befäl som vi och orienterare som han var, kände han dessutom igen alla våra orienterare och naturligtvis alla de våra från Halmstadstrakten. Han berättade flera gamla minnen bland annat att han och kapten Österblom haft ett flertal filosofiska diskussioner om då aktuella Viet Cong.

Välkommen till FJS-dag 2011 Bruno. Ett trevligt tillfälle att ytterligare friska upp gamla minnen och samtidigt byta några heta stalltips med fanjunkar´n.

.

För intresserade finns ett boktips på bloggen Gyllenhaals lästips där han beskriver boken K3 – 25 år i Karlsborg. Lars Gyllenhaal har tidigare gett ut boken Elitförband i Norden där FJS beskrivs genom Torbjörn Elming och Rolf Käck.

.

.


Ta det vackert i julstressen och lev väl,

201 Svante

.

.

PS. Onsdags-lunchen väckte minnen av våra övernattningar med varma Astron-filtar medan GU 69/70, på bilden nedan, tydligen fick ta sig en jävel för att hålla kylan ute. DS.

.