323.Fallskärmsjägarkompaniet

Örnmarschen 2010

.

.

Så var 2010 års Örnmarsch avklarad, och jag lägger den till handlingarna som en av de blötare jag genomfört. Det hela började väldigt bra med en utsökt luftlandsättning på Karamossen. Myren var mindre blöt än vanligt, och samtliga lag hamnade perfekt i myrkanten. Återsamlingen skedde på rekord tid och samtliga patruller var på rull innan klockan var 10.

Redan under första marschpasset öppnade himlen upp och slutade inte läcka förän 23:15! Temperaturen var endast några grader över nollan och vid något tillfälle under kvällen övergick nederbörden till snöblandat. Under dylika förhållanden är det lätt att hålla god marschdiciplin, då det inte är någon som vill rasta längre än nödvändigt. Så här i efterhand får man ändå konstatera att vi hade tur med vädret, för hade det fortsatt att regna hela vägen till Perstorp hade det varit riktigt kärvt, även med mina mått mätt.

Väl framme i Perstorp klarades orientering och skytte av utan någon större dramatik. Till min glädje kunde jag konstatera att jag hade bättre tid på orienteringen än många av ungdomarna.

Det var första gången vi genomförde Örnmarsch med anställda soldater och jag kan konstatera att samtliga startande genomförde marschen på ett mycket förtjänstfullt sätt. Mest glädjande var att soldaterna som inte är grundutbildade hos oss visade sig värdiga uppgiften. Ett bra kvitto på att vi lyckats med rekryteringen och att det ännu finns dugliga män som vill bli Fallskärmsjägare.

En knapp vecka senare börjar nu blodblåsorna torka in och musklerna åter fungera normalt.

Närmaste tiden kommer Plutonen att gnuggas i sambandstjänst och strid. Nästa örnprov som stundar är 50 km skidor i Kalixfors- hoppas vi får bättre väder då!

.

Vid tangenterna:

221 Lundgren 93/94

.

 

Personal ur 323.Fallskärmsjägarkompaniet

.

.

.

Stort tack till 221 Lundgren 93/94, som idag med kaptens grad ingår i 323.Fallskärmsjägarkompaniet, för en “inside” rapport från årets Örnmarsch.

Tack också till Jard Grandelius som öppnade butiken och fixade en vacker efterlängtad röd basker i storlek 63 till 218 Nille. Nu kan den stränga Kirunavintern (-47°) åter komma…

.

.

Simma lugnt och lev väl alla gamla goa gubbar!

201 Svante

Södra skogen, Karlsborg

.

Kommentera inlägget här!

.

.

PS. Här nedan följer två YouTube-klipp från år 2008,  för Er som är nyfikna på vad dagens Örnmarsch innebär. DS

.

.

.

.

.

.

.