323.Fallskärmsjägarkompaniet

tränar

luftlandsättning

.

Luftlandsättning på Flugebyn i vackert oktoberväder

.

Hej Fallskärmsjägare,

Har tillbringat en fantastisk dag tillsammans med FA, fallskärmsavdelningen, som övade luftlandsättning med 323.Fallskärmsjägarkompaniet. Vädret var strålande med lätt frost på morgonen och med en svag nordligt vind som efterhand blev en aning bitande. Ett vältrimmat FA såg till att logistiken fungerade med fordon, servicepersonal, hoppbefäl, flygpersonal, fallskärmsjägare och fallskärmar samt åskådare i form av undertecknad, som hade glädjen att få följa med den här dagen som rapportör/fotograf för FJS årgång 1970/71. Allt fungerade trots att den stora porten till packavdelningen fått sig en törn tidigare på dagen och inte gick att öppna. Gänget på packavdelningen har löst svårare problem än så och med lite jävlar anamma och starka armar löstes naturligtvis även detta. Dagen avslutades för min del vid femtiden då jag lämnade FA efter sista hoppet. Lätt genomblåst och kraftigt hungrig tog jag cykeln hem till Södra skogen nöjd och belåten.

Ett stort tack till FA och fallskärmsjägarkompaniet för att jag ficka vara med och ett särskilt tack till Laila och Kenny för trevligt tjöt och säker transport. Några av Lailas vackra bilder från dagen ser Ni här.

Gubbar, vi kan lugnt luta oss tillbaka i gungstolen och med förtröstan veta att dagens fallskärmsjägare är i mycket gott trim. Efter att ha följt 323.Fallskärmsjägarkompaniet under deras övning blir man imponerad. Fyra hopp, två på Flugebyn och två på F6, genomfördes under dagen med en gedigen packning (dessbättre utan sand) och utvärderades och trimmades av erfarna hoppbefäl. Örnmarschen nästa vecka kommer säkert också att bli “a piece of cake” för det här gänget.

Fler bilder hittar Ni på den här sidan.

.

.

Sköt om Er och lev väl!

201 Svante

Södra skogen, Karlsborg

.

.

Ett härligt fotografi av Laila (FA)

.

 

Full fart på väg till återsamlingen

.

Genomgång och utvärdering

.

.

.

.