Aldrig hata-Bara älska

Goa Gubbar

.

Måste bara skicka en hälsning till Kentha (204) och alla andra goa Indianer. Grattis! Vinden i ryggen, stolpe in och en ljusnande framtid…

.

Nedan följer ännu en go skröna. Den här gången signerad Viljo (202). Några fina gamla bilder på vår omtyckte rustmästare “Sam” hittar Du också.

.

Svante (201)

.

.

“Första övningen i sprängning”

eller
”Klämmer man med aptertången på fel sätt kan det sluta illa”

.

Efter sedvanligt noggrann genomgång var det dags för det första praktiska passet med sprängmedel. Av säkerhetsskäl, antar jag, så var vi uppe på Flugebyn. Vi höll till i utkanten av fältet och där växte en hel del björksly och smågranar. Efter aptering med tändhatt och en liten bit krutstubin skulle vi placera våra laddningar på marken och på kommando tända på stubintråden och återsamlas. Det förtydligades att laddningen skulle läggas direkt på marken.

Alla insåg att en sådan här övning går ju att göra mycket intressantare.

När den första laddningen detonerade flög en mindre julgran, som en rymdraket, upp i luften.

Därefter kom en kaskad av buskar flygande upp i luften allt medan alla barnen storögt beundrade sitt mästerverk. Efteråt kunde vi nöjda konstatera att alla laddningarna hade fungerat precis som de skulle. En bra övning.

202 Telinius

.

.

 

-Fallskärmstjänst med Tore Samuelsson-

Här kommer prov på några bilder från fallskärmsjägarklubbens hemsida. Bilderna kallas “Fallskärmstjänst med Tore Samuelsson” och Du hittar hela samlingen på klubbens hemsidan under “Projekt foto”.

Rustmästare Tore Samuelsson, “Sam”, har idag uppnått den aktningsvärda åldern av 87 år och bor i Karlsborg.  Sam är naturligtvis inbjuden till vår “Jägarbuffet i Hopphallen” men har tackat nej eftersom han lovat vara tillsammans med 55-års jubilarerna på Kanalhotellet på fredagskvällen.  Han vet var vi är och att han är hjärtligt välkommen om han ändå skulle få en stund över (55-års jubilarerna somnar säkert tidigt så förhoppningsvis kommer han förbi lite senare). Träffar vi honom inte på fredagskvällen så ser vi honom i lägret på lördagskvällen.

Kn Käck, som vi ser på en av bilderna, finns med på vår buffé tillsammans med många övriga befäl.

Se vår Deltagarlista.

.

Vi ses på FJS-dag den 28-30 maj. Det finns plats för oss alla.

Kommentera gärna ovanstående inlägg