.

.

Bäste fallskärmsjägare!

Julen nalkas och efter en regnig, mörk och blåsig höst känns det gott med ljus, glitter och tomtar. Vädret får gärna bjuda på mer snö och kyla men dom vita jularnas tid i delar av Sverige blir dessvärre alltmer sällsynta. Förhoppningsvis kommer kloka vetenskapsmän och modiga beslutsfattare att stoppa den allvarliga trenden. Även framtida fallskärmsjägare ska få uppleva en frisk härlig vinterkyla…och vi glömmer aldrig vår februarinatt 1971 på en myr i Övre Lappland när temperaturen föll till minus 47 grader…

Årets vinterresa för min del blir geografiskt kort men hyfsat lång tidsmässigt. Jag har fått tillgång till ett litet krypin i centrala Stockholm så mina planer är att tillbringa några månader med att utforska vår vackra huvudstad. Spännande!

Resultatet för ”Bidrag till hemsidan” blev bra. Vi är 57 man som bidrar med 1980 kronor och överskottet på 893 kronor har vi skänkt till Radiohjälpen ”Världens Barn”. Gött jobbat!

Arbetsgruppen för vårt 50 årsjubileum på FJS dag 2020 är i full verksamhet. Jubileumsamordnare 315 Cenneth har förutom stf. jubileumsamordnare 101 Bertil vid sin sida också 218 Nille och 201 Svante som middags-arrangörer, 301 Leif och 304 Lars som logi-arrangörer och 344 Nisse som programansvarig.

Längre ner här på hemsidan följer en rapport från 101 Bertil!

 

Med önskan om en God Jul och Ett Gott Nytt 2020

Stockholm den 13 december 2019

201 Svante

 

 

Rapport från 101 Bertil…

.

HEJ alla ”FJS 70-71are”

…och tack för alla mail och telefonsamtal mm gällande intresse att delta på vårt 50-års jubileum i Karlsborg.

Mycket glädjande att redan så många är intresserade att vara med att fira vårt 50-årsjubileum på helgen under FJS dag, fredag 21 aug – söndag 23 aug 2020. Jag och övriga i arbetsgruppen för vårt jubileum ser mycket fram emot att träffa alla er som då kommer till Karlsborg. Det har ”runnit mycket vatten under broarna” sedan de flesta av oss träffades senast så nu är det verkligen dags att vi återförenas igen för att ha en trevlig och minnesvärd stund tillsammans under gemytliga former. För kännedom bifogas (mail) namnlista på de 53 st + 11 av våra befäl som hittills har meddelat intresse att komma till vårt 50-års jubileum med tillhörande jubileumsmiddag.

Under vår middag tillsammans kommer 218 Nils (”Nille”) att inta rollen som toastmaster. Det skulle vara trevligt om många under middagen har någon sann eller osannolik historia att berätta om sig själv eller någon annan. Eller varför inte sjunga eller göra en bakåtlandning eller dylikt. Alla som vill utföra någon/några av de nämnda ”aktiviteterna” anmodas att meddela toastmaster Nils i god tid före middagen så att han kan organisera detta på bästa sätt för allas trevnad.

Ta gärna kontakt med andra FJS 70-71-are som ännu ej har anmält intresse att komma och träffa oss övriga i augusti 2020. Självklart vill vi alla att vi blir så många som möjligt som träffas då.

Efter hand som listan för intresseanmälan förhoppningsvis fylls på med namn, kommer ni att få en uppdaterad version av listan på mail. Bindande anmälan om deltagande på vårt 50-årsjubileum behöver vi få under våren 2020. Datum för dette meddelas senare. Kontakta gärna någon av oss i arbetsgruppen (se bifogad lista i mail) om ni har några frågor, funderingar eller förslag.

Jag är övertygad om att alla med glädje ser fram emot ett återförenande av pigga FJS 70-71are, 50 år efter inryckning.

 

Väl mött i augusti 2020 i Karlsborg,

Kristianstad i december 2019

Bertil (101)

 

.

 

Larsson, Göthner, Karlsson, Larsson och Oppenheim