101 Bertil lämnar av vid uppställningen i lägret

.

.

Bäste fallskärmsjägare!

Årets Fjs dag går inte till historien som den mest välbesökta när det gäller vår årgång men ”det är bara att bryta ihop och komma igen” som Per Elofsson yttrade efter att ha kämpat mot dopade konkurrenter. Från 101 Bertil fick jag ett mail där han skriver…

 

”Hej Svante,  bif ”gruppfoto” = endast jag……  SKÄRPNING till nästa år är ett måste. Känns ensamt, var finns förbandsandan FJS70-71? Nästa år är det 50-års jubileum för oss. Tråkigt om det passerar obemärkt. Ser fram emot att träffa många av er fortfarande unga FJS 70-71 -are då”.

 

Inom ett par veckor kommer jag att skicka ut ett mail med en bilagd kontaktlista till alla i ”FJS årgång 1970/71”. Kontaktlistan behöver fräschas upp så när du får mitt mail kolla att dina uppgifter stämmer och vid eventuella fel skickar du de rätta uppgifterna till mig. Jag kommer också att pejla intresset av vilka som är intresserade att närvara på 50 års jubileet på FJS dag 2020.

Vi behöver börja med förberedelserna och sen behövs det jobbas hårt. Och jävligt roligt är det naturligtvis om vi blir riktigt många…

 

.

Surströmming

Fanjunkarn bjuder varje höst på en härlig surströmmingslunch och för ett par veckor sen var det dags igen. Alltid lika trevligt både med surströmmingen och tjötet därtill och att äta i skidmuseet är naturligtvis klart högtidligt.

.

♦ 

British Columbia

Som avslutning på mitt brev är det några bilder från min resa till Kanada i somras. Två och en halv månad med 31 tältnätter, björnmöten, knölvalar, delfiner, örnar, kolibrier…och mycket annat…och de flesta bilderna finns bara lagrade i mitt huvud. British Columbia, Kanada är fantastiskt.

.

.

Karlsborg den 20 september 2019

Med vänlig hälsning

201 Svante

.

.

Bengt i sitt skidmuseum dukat för lunch

.

Östra sida av Duncan Lake BC

.

Black Bear med ”cub”. Östra sida av Trout Lake BC.

.

31 tältnätter och långt till barberaren.

 

.