Samling utanför hopphallen

Samling utanför hopphallen vid vårt 40-års jubileum i maj 2010

.

Dags igen…nu 45-års jubileum.

Nu é det dags. I samband med FJS dag den 21-22 augusti i år har vi 45-års jubileum och vår eminente Cenneth 320 Eriksson är jubileumssamordnare. Cenneth kommer att meddela allt om arrangemanget via mail och här på vår hemsida. Du som har frågor kontaktar Cenneth via mail fjs70-71@telia.com eller på telefon 0703-464679.

.

.

.

Harry Vemdal har gått bort

Den 2 april i år gick Harry Vemdal bort i en ålder av 71 år. Harry, som 1970/71 var löjtnant på FJS och plutonchef för oss Blå djävlar på andra pluton, pensionerades sedermera i försvarsmakten som överstelöjtnant. Harry drabbades för några år sedan av Parkinsons sjukdom och var vid sin bortgång bosatt i Göteborg. Dödsannonsen nedan är från Dagens Nyheter den 11 april 2015.

.

14939

.

.

Lennart Bergenland har gått bort

Den 13 april i år gick Lennart Bergenland bort i en ålder av 79 år. Lennart var rustmästare på FJS 1970/71 och arbetade på tredje pluton.

Bergenlands dödsannons

.

.

.

IMG_0812

Havanna, Vedado med “Hotel Nacional” (Havanna Hilton) i bakgrunden.

.

Kuba

Att skrota runt i en månad på Kuba i januari/februari bjöd på en mycket spännande och annorlunda tillvaro, ett härligt varmt karibiskt väder och en vänlig men fattig befolkning. Större delen av tiden tillbringade jag i Havanna men jag besökte också Trinidad och Cienfuegos på sydsidan av Kuba. Inneboendet (Casas Particulares) gav naturligtvis en härlig kontakt med kubanerna och även om jag ibland saknade spanska språket så tycker jag engelskan oftast fungerade bra. Ett besök på Kuba kan jag varmt rekommendera.

.

text ur Lonely Planet -Cuba-

  • Mildewed Magnificence

    There ought to be a banner in the arrivals hall at Havana airport that reads “Abandon preconceptions, all ye who enter here.” Prepare yourself to be shocked, perplexed, confounded and amazed. Cuba is a country with no historical precedents: economically poor, but culturally rich; visibly mildewed, but architecturally magnificent; infuriating, yet at the same time, strangely uplifting. If the country were a book, it would be James Joyce’s Ulysses; layered, hard to grasp, serially misunderstood, but -above all- a classic.

.

Med vänlig hälsning

Karlsborg den 16 april 2015

201 Svante

.

IMG_0877

Gamla stan i Havanna med “Capitolio Nacional” i bakgrunden

.

IMG_0927

Centrala Trinidad på södra sidan av Kuba..

.

.

FJS-märke 1970