Vandring på Gotland 1973

Sommaren 1972 vandrade min Far och jag under tio dagar runt sjön Rogen med start och mål i Grövelsjön. Sommaren 1973 tänkte vi göra ännu en fjällvandring, men tyvärr skadade sig Far under en träningsrunda strax innan avresan, så helt oplanerat drog jag till Gotland i stället. På förmiddagen andra dagen stannade en journalist från Gotlands Allehanda och i tidningens sommartorka var jag tydligen ett intressant intervjuobjekt. Efter ett par bilder och lite snack vandrade jag vidare. Nästa förmiddag mötte jag en man som stod och läste tidningen vid sin brevlåda. “Hej Torkel”, sa han, “vill du ha en kopp kaffe”? När jag såg ut som ett stort frågetecken visade han mig förstasidan på tidningen och där var bifogad artikel, som jag fick av honom efter kaffet. Ni känner väl igen T-shirten och Fjällrävens klassiska ryggsäck? Kommer någon ihåg vad SSS på T-shirten stod för? De följande dagarna blev det många stopp för att folk ville snacka och bjuda på kaffe. En regning och blåsig dag ute på stora vägen blev jag erbjuden lift till bättre vandringsområde av en tjej, bara för att hon sett mig i tidningen. Efter att ha vandrat runt södra halvan av ön kom Mor och Far med bil och plockade upp mig och så blev det även en tur runt norra delen av ön.

Hälsningar

Torkel 136 Söderström

.

.

.

.

Kommentar den 20 juni

Hej,

Det var fanjunkare Lindmarks idé, han höll ju oss signalister för lite mer än andra. SSS står för Samband, Secret och Service. Ja kommer ihåg hur vi fick stå och göra detta tilläggstryck på tröjorna i signalistsalen.

Nu måste jag ut på vedbacken igen för att klyva upp en släpvagn med vekkabbar som jag kapade upp från en stor torraka som blåste ner i den stora vinterstormen. det var tyvärr en hel del skog som blåste ner men intet ont som inte har nåt gott med sig, det har blivit en hel del nya älgpass som vi får prova till hösten.

Ha en trevlig sommar

Anders Ranebo

.

.