Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet.

K 3 utbildar en luftburen bataljon och en underrättelsebataljon. Den luftburna bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV.

Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

K 3 har ansvar för flygningar med UAV, obemannade luftfarkoster och all militär fallskärmstjänst.

.

.

Föredrag
om
regementet

Nu på fredag, den 23 mars, klockan 14.30 kommer Per Ingemarson till Skärmen och berättar om regementet och dess verksamhet. Per har en central roll på K3 och är den som bäst kan beskriva helheten för oss.

Har Du frågor så kontakta mig på Lägertelefonen 0703-646791

.

.

Karlsborg den 20 mars 2012

Svante

.

.

PS. Här kommer några rapporter. DS.

.

.

.

Renskav och Kaffeost

Bengt Persson visar dolda talanger i köket på Skärmen.

.

Fanjunkar´n bjöd härom veckan på en uppskattad lunch på Skärmen bestående av smörstekt renskav med makaroner. Till kaffet serverade han kaffeost som gnisslade läckert mellan tänderna. Det nyligen påfyllda lagret av norrländska delikatesser i frysen på Enstigen har börjat användas och vi som var med tyckte det var riktigt gott.

.

.

Försvarsmaktens överlevnadsskola

Tor Cavalli-Björkman berättar om Försvarsmaktens överlevnadsskola

.

Tor Cavalli-Björkman höll ett uppskattat föredrag på Skärmen till fredagsfikat den 9 mars. Han berättade om skolans utveckling från starten 1989 till dagens stora internationella engagemang. Med världen som arbetsfält har Försvarsmaktens överlevnadsskola idag en ledande position när det gäller utveckling och utbildning inom Personnel Recovery (PR).

.


.

.