Bengt Kuoppala

.

Inlägg på Facebook den 7 juni 2014

Johan Bergstad, från Arméns Jägarskola, har gjort ett inlägg i Arméns Jägar Skola Lapplands Jägare Kiruna I22

.

32 år sedan inryckning idag. Hans Andersson och jag träffades för en fika, gick till hans syster Susanne och klippte oss innan vi gick ned till I22. På eftermiddagen när vi stod utanför TSF endast iklädda kalsonger började ett kraftigt snöfall. Där stod vi… ett helt gäng killar. .. på asfalten….den 7 juni. … och det snöade.

Då kom löjtnanten och den legendariske jägarofficeren Bengt Kouppala gående, stannade till och med ett snett leende, på sitt sjungande tornedalsmål säger han:

“Mina herrar, livet är orättvist och det ska vi börja öva nu.”

Ett citat jag haft användning av många gånger under dessa 32 år. – känner sig välsignad.

.

.

.

Bäste Fallskärmsjägare!

Ovanstående inlägg på Facebook den 7 juni 2014 vidarebefordrat till mig av fallskärmsjägare Alf Josefsson (GU53/54) måste jag naturligtvis dela med Er alla. På något vis känns tonen igen även från tiden när Bengt Kuoppala var hos oss på FJS. Han var ju en mycket respekterad och uppskattad överordnad av oss värnpliktiga. Idag bor Bengt i centrala Kiruna och har du vägarna förbi uppskattar han säkert att bli utbjuden på en kopp kaffe och få tjöta gamla minnen från FJS-tiden. Nedan ser du några fler bilder på Bengt.

.

Karlsborg den 9 juni 2014

Trevlig sommar,

201 Svante.

.

PS. Här kommer också en länk till FJS i Normandie 2014 DS.

.

Bengt Kuoppala2

.

Bengt Kuoppala3

.

Bengt Kuoppala4

.

.

FJS-märke 1970