Benny1

.

Hälsningar från ”Gränsen”

Traditionsenligt tillbringar jag april månad i vår stuga i Riksgränsen. 
Ett “gäng” arméjägare från 
Arvidsjaur var här några dagar för att bl.a. träna alpin “fältmässig” skidåkning. 
”Beväpningen” dom hade väckte faktiskt en del uppmärksamhet bland övriga skidåkare och kommenterades även ironiskt med hänvisning till den aktuella debatten kring landets försvarsbudget och beredskapsnivå.
 T.ex. uttryckte någon att “nu har vi ju bevisligen en hög beredskapskapacitet i form av 2! Jasplan på Gotland och dessutom soldater utrustade med fina plastgevär” (enligt bif. bild). “Det känns tryggt att veta!”

Anm.
 Soldaterna är alla riktigt duktiga utförsåkare och dom riskerar ju ej att få eldavbrott p g a snö i piporna!

.

Vintriga hälsningar från “Gränsen”

213 Benny Nicolaysen

.

Benny2

Plastgevär

.

.

.

 Glad Påsk

Här kommer en hälsning från ett soligt och vackert men lite kylslaget Karlsborg. Årets första dopp i Vättern genomfördes för en dryg vecka sedan och kändes naturligtvis lika uppfriskande som alltid, måhända beroende på en väl tilltagen brasa av finaste björkved i Fallskärmsjägarbastun. Väderprognosen lovar stigande temperatur och fortsatt solsken så Moppen kommer att vädras så mycket som tiden tillåter i helgen. Förberedelserna inför resan till Glacier och Yellowstone National Parks är igång och pulsen stiger. Den dagliga träningen fortsätter och en härlig lite pirrande känsla sprider sig i kroppen…

.

En Glad Påsk önskar jag Er,

Karlsborg den 15 april 2014

201 Svante

.

.

.

FJS-märke 1970