DSC01615

Sam, omgiven av barnbarnen Douglas och Wilhelm samt sonen Urban med fru Louise, hälsar oss välkomna

.

En Go Gubbe bjuder på smörgåstårta, kaffe, skratt och tårar

I går, fredag, bjöd Sam på 90-års kalas. Ett femtiotal vänner med anknytning till FJS samlas på ett uppdukat Skärmen. Läckra smörgåstårtor inmundigas följt av nybryggt kaffe med välsmakande godsaker bakade av Sams vackra och händiga sonhustru Louise. Sam underhåller oss via musikanläggningen med några välkända gamla hoppvisor.

Längre och kortare tal hölls, gåvor överlämnades bland annat gammal god whisky, tavla från FJS-klubben, tavla från fallskärmsavdelningen, tavla från FJS-vänner presenterad av fanjunkar´n och överlämnad av konstnären Laila själv, en bok från Bengt Kuoppala och Alf Josefsson samt brev och hälsningar därtill.

Martin från fallskärmsavdelningen hjälpte den otekniske fanjunkar´n att visa delar av en film ( återträff för FJS-befäl 1999). Här bör noteras att Martin visade sig vara systerson till vår egen Anders 146 Ranebo. Ibland är världen inte alls så stor som man tror.

Tjöt, skratt och trevlig samvaro under ett par intensiva timmar varefter en till tårar rörd Sam avslutar kalaset med att tacka för uppvaktningen.

 

Karlsborg den 26 januari 2013

Svante (201)

.

.

DSC01624

Gunnel, som var sekreterare vid FJS när vi gjorde värnplikten, förser sig av den välsmakande smörgåstårtan omgiven av Jan-Erik Ternström och Rolf Käck.

.

DSC01627

.

DSC01637

.

DSC01643

.

Lailas konstverk

.

DSC01665

.

DSC01630

.

.

FJS-märke 1970